activiteiten

Maak de stad. Waarom is wonen in de stad steeds minder betaalbaar?

In de serie ‘Maak de stad’ gaan denkers en doeners met elkaar en het publiek in gesprek over urgente stedelijke vraagstukken. De stad wordt immers niet enkel bedacht aan de tekentafel, maar op verschillende manieren gemaakt door vele, diverse spelers.

Het debat van 13 december gaat over betaalbaar wonen in de stad. Net als in tal van Europese steden staat de ook betaalbaarheid van wonen in Vlaanderen onder druk: 170.000 mensen staan op de wachtlijst voor een sociale huurwoning en de prijzen voor huur- en koopwoningen schieten als een raket omhoog. Nochtans is het recht op betaalbare huisvesting opgenomen in de Belgische grondwet en in de Vlaamse wooncode

Tijs Geerts (eerstelijnswerker bij CAW Antwerpen) en Sven Damen (expert vastgoedeconomie) gaan met elkaar en het publiek in debat over het waarom van de hoge woonprijzen in Vlaamse steden. Ze staan ook stil bij de hefbomen die stedelijke en andere overheden in handen hebben om de woningprijzen in bedwang te houden.

Praktisch

Stadsform | Stadswaag 6 | 2000 Antwerpen
COVID save-ticket verplicht!

Meer info en inschrijven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).

M A I L E R L I T E