activiteiten

Postgraduaat circulair bouwen

VIBE en Howest Hogeschool starten op 24 september met een nieuwe editie van het postgraduaat ‘Circulair bouwen’. Deelnemers maken kennis met de principes van circulaire stedenbouw en circulair gebouwontwerp en worden op die manier voorbereid op het bouwen van morgen.

De eerste module (‘circulaire stedenbouw’ – september ’21 tot januari ’22) reikt handvaten aan om de transitie naar circulaire gemeenten en steden vorm te geven. Het zal gaan over kringloopsluiting (hergebruik van sites en gebouwen, modulair en veranderingsgericht bouwen, lokale energieopwekking en -opslag…), korte ketenintegratie (stadslandbouw, lokale bouwmaterialen, hergebruik van restwarmte…), nieuwe samenwerkings- en participatiemodellen en beleidsinstrumenten.

De tweede module (‘circulair gebouwontwerp’) behandelt alle aspecten van het circulaire bouwproces en de circulaire bouweconomie. Naast materialen, energie en water zullen ook de volgorde van het bouwproces, de actoren die inspelen op elkaar en mogelijke scenario’s aan bod komen.

De lessen behandelen zowel theorie (voormiddag) als praktijk (namiddag). 

Praktisch

Module 1: 24/09/21 – 28/01/22.
Module 2: 18/02/22 – 17/06/22.
Locatie: Howest | Rijselstraat 1 | Brugge

Inschrijvingsformulier en inschrijvingsmodaliteiten op de website van HOWEST

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

Dank je! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.