activiteiten

Ruimtelijk Project Management-cyclus

De Ruimtelijk Project Management-cyclus (RPM) van de KU Leuven wil op een compacte manier pragmatische inzichten geven in de belangrijkste aspecten die komen kijken bij het opzetten van stads- en gebiedsontwikkelingsprojecten. Wat is allemaal nodig om met een project van start te kunnen gaan? Hoe en welke dominosteentjes moeten waar geplaatst worden? Wat is de complexiteit en de haalbaarheid van een project? Wie speelt welke rol?

De sessies worden gegeven door een waaier aan (gast)docenten, die met beide benen in het werkveld staan en een duidelijke expertise hebben inzake de onderwerpen die ze zullen belichten.

Een interactieve managementgame (vijf sessies) loopt als een rode draad door de cyclus. Multidisciplinaire teams moeten vanaf de eerste sessie een ontwikkelingsoptie uitwerken en op de laatste sessie verdedigen, als in een rollenspel, voor een specifiek doelpubliek. De nadruk van de game ligt op de kwaliteit van het ontwikkelingsvoorstel en de methodiek van de communicatie.

VOOR WIE?

Deze cyclus van de KU Leuven gaat breed en richt zich tot architecten, stedenbouwkundigen, planologen, junior projectontwikkelaars, vastgoedbachelors, makelaars, ambtenaren, medewerkers van autonome gemeentebedrijven en sociale huisvestingsmaatschappijen, lokale bestuurders … die rechtstreeks en onrechtstreeks te maken krijgen met het opzetten van projecten van stads- en gebiedsontwikkeling en die een sprong voorwaarts willen maken.

PRAKTISCH

Een organisatie van de KU Leuven
Locatie: Campussen Sint-Lucas Gent en Brussel
(Hoogstraat 51, 9000 Gent (parking Rasphuisstraat) | Paleizenstraat 65, 1030 Brussel)

Deelname: €1.480,00 + € 310,80 BTW = 1.790,80 € voor de 18 avonden.
• De KMO-portefeuille kan ingezet worden voor deze cyclus, dan betaalt u slechts € 1.346,80 voor de 18 avonden.
• De prijs omvat alle documentatie, teksten en bruikbare info.

Meer info en inschrijven via de website van de KU Leuven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

Dank je! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.