activiteiten

Slotmoment Waterrijk Waterschei

Twee jaar werd er samen met de bewoners van Waterschei geëxperimenteerd hoe we op een andere manier met het regenwater in onze wijk kunnen omgaan. In het project was de overstortwerking op de Stiemerbeek de concrete aanleiding om te starten, maar de afgelopen zomers en winters hebben aangetoond dat het teveel en tekort aan water steeds prominenter voelbaar zijn. De ervaringen en conclusies uit Waterrijk Waterschei zijn dus relevant voor heel Vlaanderen.

Op donderdag 14 maart 2024 (13u00 - 15u30) delen we met plezier onze inzichten in Genk. Tijdens “Van Waterschei tot Waterwijk” gaan Wim van Gils (Mina-raad), Tim Smits(KUL), Liesbeth Huybrechts (UHasselt) en Sylvie Van Damme (UAntwerpen) in gesprek met enkele beleidsmakers. Samen verkennen zij sporen voor een ander klimaatadaptatiebeleid in Vlaanderen, zowel op lokaal (Wim Dries - Burgemeester Genk) als op Vlaams niveau (Bernard Depotter - VMM & CIW, Ivo Palmers - Departement omgeving, Wendy Francken -Vlario).

We eindigen de namiddag met een officieel moment met minister Demir.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).