activiteiten

Studiedag. 20 jaar stadsvernieuwing & stedelijkheid.

Op 28 april 2022 organiseren minister Bart Somers, het team Stedenbeleid van het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB), het Hannah-Arendt Instituut (HAI) en Architecture Workroom Brussels (AWB) de studiedag ‘Stadsvernieuwing & Stedelijkheid 2002 -2022 – 2042’.

Met deze studiedag richten ze zich op beleidsmakers, stadsmakers, deskundigen in stedelijkheid en stedenbeleid, studiebureaus of ontwerpers.

Op de studiedag denken we na over hoe we de stad van morgen vorm geven. Hiervoor bouwen ze verder op de resultaten van het traject met het Hannah Arendt Instituut waarin een vernieuwde visie op stadsvernieuwing en stedelijkheid ontwikkeld wordt. De tentoonstelling ‘Stadsvernieuwing is mensenwerk’ van Architecture Workroom Brussels blikt terug op 20 jaar stadsvernieuwing en de betekenis ervan voor Vlaanderen.

In de namiddag reflecteren we samen in workshops over stedelijke uitdagingen waar we met stadsvernieuwing vandaag en morgen een antwoord op trachten te geven.

Praktisch

Locatie: Lamot Congrescentrum, Mechelen.  

Meer info en inschrijvingen op de website van de studiedag.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).