activiteiten

Studiedag 'Genk is mensenwerk'

Ter gelegenheid van de expo 'Genk is mensenwerk'

Ter gelegenheid van de expo ‘Genk is mensenwerk’ organiseert Architectuurwijzer een studiedag op vrijdag 8 december op C-mine te Genk. Het overzicht aan recente stadsvernieuwingsprojecten in Genk vormt een unieke gelegenheid om een breed publiek van ambtenaren van steden en gemeenten, architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten of andere professionals uit te nodigen. I.s.m. Architectuurwijzer.

De studiedag start met het bredere verhaal over stadsvernieuwingsprojecten in Vlaanderen door Lene De Vrieze (AWB). Vervolgens vormen vier Genkse stadsvernieuwingsprojecten de insteek voor een breder debat in workshops over actuele ruimtelijke thema’s in Vlaanderen. Concreet wordt toelichting gegeven bij volgende projecten:

  • Herwaardering en herinrichting van de Stiemerbeekvallei als een belangrijke groenstructuur dwars door de stad;
  • Open Lab Genk, een project waarin 35 private woningen in Waterschei en Nieuw-Texas worden uitgerust met de nieuwste technieken inzake verwarming, ventilatie en warmte- of energieopslag
  • Masterplan voor de renovatie van Kolderbos, de grootste sociale wijk in Genk;
  • Onthardingsplannen voor het centrum van Genk en voor de belangrijke verbindingsweg, Evence Coppéelaan naar C-mine

In elke workshop wordt het Genkse project eerst toegelicht door de projectleider of ontwerper. Vervolgens is een expert gevraagd om te reageren op de plannen en zo het debat breder open te trekken. Tot slot is er in elke workshop ook ruimte voor het publiek om deel te nemen.

Doorheen de dag is er ook de mogelijkheid om een rondleiding door de expo Genk is Mensenwerk met curator Joeri De Bruyn te volgen of videofilms over andere stadsvernieuwingsprojecten in Vlaanderen (uit de expo Stadsvernieuwing is Mensenwerk) te bekijken. De dag wordt afgesloten door Véronique Claessens, die als directeur Ruimte alle vernoemde stadsvernieuwingsprojecten in Genk mee op de kaart heeft gezet.

09.00 uur Verwelkoming

09.15 uur Stadsvernieuwing is mensenwerk - Relatie tot expo Genk is mensenwerk

09.45 uur Stiemerbeekvallei

11.30 uur Open Living Lab Genk & Netwerkmoment met lunch

14.00 uur Kolderbos

15.15 uur Evence Coppéelaan & stadsbos Genk

16.45 uur Afsluitend woord

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).