activiteiten
vormingsreeks

Summer School: Erop of eronder.

Ontwerp en verken de 3D-uitdagingen in onze leefomgeving van morgen!

Deadline kandidaatstelling verlengd: 10 juli 2022.

Sta jij soms te dromen over de mogelijkheden van luchtbruggen en wandelingen hoog boven het maaiveld, tussen de hoogbouw? Over ondergrondse paradijzen als extra ruimtelijke dimensie? Over wat een drone allemaal kan spotten? Denk jij soms na over wat er zou gebeuren moesten alle daken en gevels nuttig gebruikt worden? Als we inzicht zouden hebben in alle stromen en lagen die onze omgeving rijk is?   

De laatste jaren merken we meer en meer drie-dimensionele uitdagingen in onze leefomgeving op, zoals de creatie van publieke ruimtes en trage netwerken boven en onder het maaiveld, toenemende multimodaliteit in het lage luchtruim, klimaatadaptatie en stedelijk groen op verschillende niveaus, benutten van daken en schillen van constructies, vergroot belang van natuurlijke cycli, stromen of voorraden.

Daarom organiseert Departement Omgeving in samenwerking met de VRP de Summer School ‘Erop of eronder’. Tijdens deze Summer School zal je 5 dagen in een interdisciplinair team van studenten de impact van deze 3D-uitdagingen op onze leefomgeving verkennen. We nemen daarbij ‘The Loop’ in Gent als case. Op het einde van de week komen jullie tot een concreet ontwerp op maat van de site die jullie idee en strategie visualiseert. Met deze verkennende ontwerpen willen we meer grip krijgen op de impact van 3D-uitdagingen op de omgeving en de consequenties voor het plannen van die omgeving. Je zal daarvoor ondersteund en begeleid worden door inhoudelijke experten om jullie ideeën naar een hoger niveau te tillen. 

Ben jij…

  • Een enthousiaste vrije denker, een ‘out of the box’-er die mee wil nadenken over deze 3D-uitdagingen?
  • Student ruimtelijk planning, architectuur, mobiliteitswetenschappen, milieukunde of een aanverwante discipline?
  • Vrij tussen 12 en 16 september 2022?

Dan maak jij kans om deel te nemen aan deze Summer School!  

Praktisch

De vijfdaagse Summer School vindt plaats van maandag 12 september t.e.m. vrijdag 16 september, en is Nederlandstalig.

VAC Gent | Virginie Lovelinggebouw | Koningin Maria Hendrikaplein 70 | 9000 Gent 

Lunch wordt voorzien. Deelname is gratis. 

Deze Summer School kan bij sommige universiteiten worden ingewisseld voor studiepunten. Vraag het na bij je docent of prof.

Hoe je kandidaat stellen?  

Vul onderstaand formulier in en stuur je CV naar info@vrp.be. De deadline om je kandidaat te stellen is maandag 10 juli 2022. Maandag 18 juli maken we bekend wie er geselecteerd is en mag deelnemen aan de Summer School.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).