activiteiten
vormingsreeks

Summer School Urban Sprawl 2.0

Deadline: 5 juli 2021

Gezocht: jonge enthousiastelingen die voor de versnipperde ruimtelijke context in Vlaanderen bekend als urban sprawl – vernieuwende en duurzame concepten willen bedenken. Wil jij mee oplossingen ontwerpen om ruimtegebruik in Vlaanderen te optimaliseren? We zoeken denkers en ontwerpers die mee willen bouwen aan een duurzame toekomst. Aarzel niet en stel je kandidaat voor onze Summer school Urban Sprawl 2.0.

Wat kan je verwachten?

Je maakt een denk- en ontwerpoefening rond het vermijden en wegwerken van negatieve effecten van sprawl in Vlaanderen. Samen met experten verken je verschillende opties voor duurzamer ruimtegebruik (prevent, repair, reuse, recycle). Je zoekt met een multidisciplinair team naar ruimtelijke en organisatorische concepten die de maatschappelijke kosten kunnen verminderen. In een ware ‘studio’ zal je innovatieve, ruimtelijke, ontwerpmatige en beleidsmatige oplossingen uitwerken die je ook effectief aan experten en lokale besturen zal voorstellen. Je krijgt heel wat praktijkinformatie aangereikt rond ruimtelijk beleid en duurzame inrichting van onze leefomgeving. Thema’s die zeker aan bod komen zijn o.a. zorg, wonen, mobiliteit, bezorgdiensten, afval en energie. Tijdens de summer school ontdek je dus het verband tussen urban sprawl en maatschappelijke baten en kosten en verken je toekomstgerichte ontwerp- en beleidskeuzes.

Wanneer?

De vierdaagse summer school vindt plaats op 6, 7, 8 en 9 september 2021. De start- en kennismakingsdag (06/09) is in Geel. De ontwerpdagen (07 – 09/09) vinden plaats op de campus van de Vrije Universiteit Brussel (Etterbeek) telkens van 9u – 18u.

Voor wie?

Studenten of pas afgestudeerden in stedenbouw, architectuur, milieustudies, politicologie, sociologie, economie, geografie of aanverwante disciplines/andere geïnteresseerden

Hoe je kandidaat stellen?

Stuur bliksemsnel een beknopt cv en een korte tekst waarin je je achtergrond en je motivatie voor deelname aan de masterclass schetst naar info@vrp.be. De deadline voor ontvangst van aanvragen is maandag 5 juli 2021. Vrijdag 9 juli maken we bekend wie er geselecteerd is en mag deelnemen aan de summer school.

Opgelet!

Deze summer school wordt georganiseerd onder voorbehoud en zal enkel kunnen doorgaan indien de geldende covidvoorschriften het toelaten.

Organisatie

De Summer School Urban Sprawl 2.0 kadert in het project ‘Verkennen en monetariseren van urban sprawl 2.0′, dat de VRP samen met Tractebel, SADL-KU Leuven, Cosmopolis-VUB en USI-UAntwerpen uitvoert in opdracht van het Departement Omgeving.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

Dank je! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.