activiteiten

Tentoonstelling. ‘Ride a bike. Reclaim the city’

In het prestigieuze Deutsches Architekturmuseum liep enkele jaren geleden de knappe tentoonstelling ‘Ride a bike. Reclaim the city’. De Leuvense vereniging Stad en Architectuur haalt de expo naar Vlaanderen. De tentoonstelling laat u kennismaken met grensverleggende fietsinfrastructuur van over de hele wereld en toont dat aan de basis van de beste fietsinfrastructuur bijna altijd een goed ontwerp ligt.

In de expo illustreren zes modelsteden waaronder Kopenhagen, New York en Oslo, hoe zij, dankzij een fietsvriendelijke stadsplanning, zijn uitgegroeid tot een meer duurzame en sociale stad. Bovendien krijg je een breed gamma aan architecturale projecten te zien die fietsmobiliteit bewust integreren in het stadsontwerp. De expo laat geslaagde voorbeelden zien van fietsbruggen en fietswegen maar ook van autoluwe wijken of ingenieuze oplossingen voor het fietsparkeren. Bijzonder zijn ook de voorbeelden die tonen hoe fietsmobiliteit inmiddels zijn ingang heeft gevonden in het ontwerp van woningen en kantoren. Parallel met de tentoonstelling worden de genomineerde projecten getoond van een wedstrijd die Stad en Architectuur samen met Fietsberaad Vlaanderen organiseerde rond Vlaamse fietsinfrastructuur. 

De opening op 9 september wordt voorafgegaan door een lezing van Helle Soholt van Gehl Architects
Copyright foto: Ihor Malytskyi / Unsplash

praktisch

Tweebronnen | Rijschoolstraat 4 | 3000 Leuven
€5 | Gratis voor leden van Stad & Architectuur

Openingsuren

Dinsdag-woensdag-vrijdag 12.00-17.30u
Donderdag 14.00-19.30u
Zaterdag 11.00-16.30u
Zondag & maandag gesloten

Meer info: stadenarchitectuur.beBlijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).

M A I L E R L I T E