activiteiten

Transitieforum ‘Omgeving voor de Toekomst’

Bouw mee aan het Vlaanderen van morgen!

Meer dan 100 partners werken bijna anderhalf jaar samen om een nieuwe impuls te geven aan de bouwshift, een klimaatbestendig Vlaanderen en een betere natuur. De versnelling is ingezet en het aantal partners groeit nog elke dag. Samen brengen ze verandering teweeg door innovatie en experimenten, en door van elkaar te leren. De acties werpen hun vruchten af en we zien mooie nieuwe praktijken ontstaan.

Wat mag je verwachten?

Het transitieforum biedt op zes verschillende podia ruim 35 presentaties, pitches, debatsessies en workshops. U kunt onder andere luisteren naar vertegenwoordigers van bedrijven en lokale overheden die met concrete projecten bijdragen aan ambities rond klimaatadaptatie, bouwshift en natuur. Kennisinstellingen delen recente inzichten rond onderwerpen zoals transities of klimaatfinanciering. En vertegenwoordigers van Vlaamse overheden tonen nuttige tools en gaan het gesprek aan over de relatie tussen omgevingstransities en landbouw en werkgelegenheid. Ook is er veel ruimte voor de stem van de jeugd en de rol van het onderwijs.

Programma

Het programma loopt van 10.00u tot 16.30u, met aansluitend een netwerkdrink.

  • Laat je inspireren tijdens de presentaties
  • Deel je ervaringen in een van de debatsessies
  • Creëer en leer tijdens een van de workshops
  • Kom in contact met nieuwe partners en vernieuwende initiatieven (tijdens meet-ups) in de exporuimte

Het plenaire programma voorziet inspirerende hoofdsprekers en een politiek debat over Omgeving voor de Toekomst.

Keynote speaker bij de plenaire opening is Tom Palmaerts. Hij is trendwachter bij Trendwolves en geeft ons een blik op de toekomst.
Tom zal uiteenzetten welke maatschappelijke fenomenen de volgende tien jaar belangrijk zullen zijn en hoe deze mee vorm (kunnen) geven aan de Omgeving voor de Toekomst. “We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar door kleine trillingen te kaderen in grote evoluties en trends kunnen we mogelijke toekomsten voorstellen”, aldus Tom.


En verder is er voldoende gelegenheid om nieuwe contacten te leggen en je werkprioriteiten voor de komende jaren te formuleren.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).