activiteiten

Urban Sprawl in Vlaanderen. In debat met internationale experten.

De Faculteit Architectuur van KU Leuven, de Faculteit Recht en Criminologie van Universiteit Gent en het Departement Omgeving van HOGENT hebben de krachten gebundeld om een honderdtal internationale experten te verwelkomen op een conferentie over planning, recht en eigendom in een wereld waar maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, urban sprawl, betaalbaarheid en ongelijkheid steeds meer de kop opsteken. Onder het overkoepelende thema ‘With or without limits’ zullen ze er reflecteren over de zin en onzin van beperkingen in relatie tot deze maatschappelijke uitdagingen.

De keynote lezingen van de conferentie, door Hans Bruyninckx van het Europees Milieuagenschap (05/07), Patricia Popelier van Universiteit Antwerpen, Manuel Aalbers van KU Leuven, Geert Van Hoorick van UGent en Peter Lacoere van HOGENT (07/07), zijn online te volgen na inschrijving.

Geïnteresseerden kunnen bovendien op 07/07 zowel online als fysiek aansluiten in Gent. Onder moderatie van Thomas Hartmann (TU Dortmund, Duitsland), zullen Vlaamse experts er met de internationale PLPR (Planning, Law & Property Rights) gemeenschap debatteren over mogelijke strategieën om suburbanisatie af te remmen en te verminderen. Het debat zal worden ingeleid door een evaluatie van het ruimtelijk beleid in Vlaanderen door Geert Van Hoorick en Peter Lacoere. Deelnemers aan het debat zijn de secretaris-generaal van het Departement Omgeving Peter Cabus, prof. Tom Coppens (UAntwerpen), prof. Jean-Marie Halleux (Université de Liège), prof. Edwin Buitelaar (Planbureau voor de Leefomgeving, Nederland), prof. Janet Askew (Universiteit van Ulster, Verenigd Koninkrijk) en dr. Eliška Vejchodská (Jan Evangelista Purkyne-Universiteit, Tsjechië).

Praktisch

Gratis tickets zijn beschikbaar voor:

  • Dinsdag 5 juli (11.00u-12.15u) | Keynote lezing door Hans Bruyninckx | Online
  • Donderdag 7 juli (9.00u-12.30u) | Keynote lezingen door Patricia Popelier, Manuel Aalbers, Geert Van Hoorick en Peter Lacoere + aansluitend debat | Online en fysiek. Locatie: auditorium A4 van de KU Leuven Faculteit Architectuur, Alexianenplein 1, 9000 Gent.

Inschrijven kan via deze link

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).

M A I L E R L I T E