activiteiten
VRP lab

Energie en Ruimte 2019

VRP Lab

In 2017 vonden enkele VRP Labs plaats onder de noemer ‘Energie en Ruimte’. Tijdens de Labs reflecteerden energie- en ruimtelijke experten over de ruimtelijke voetafdruk van de energietransitie. We verkenden eveneens hoe de energietransitie kan aangegrepen worden om ook ruimtelijk een kwaliteitsslag te maken. Uit de sessies volgde een synthesetekst, die pleit voor een (pro)actief ruimtelijk beleid en de opmaak van energievisies op regionale schaal.

Verslag VRP Lab ‘Energie en Ruimte’. 22 oktober 2019

In 2018 won Energielandschap Denderland de VRP-Planningsprijs. Naar aanleiding daarvan krijgt het Lab Energie en Ruimte dit najaar een vervolg. Samen met de provincie Oost-Vlaanderen onderzoeken we hoe regionale energievisies beleids- en/of planmatig kunnen verankerd en gerealiseerd worden. Na een inspirerende inleiding gaan we aan de hand van een praktijkvoorbeeld in groep aan de slag. Welke (ruimtelijke) instrumenten bieden perspectief? Welke randvoorwaarden zijn er? Is er nood aan een specifieke instrumentenkoffer? Wat adviseren we het beleid?


Lees hier het verslag van dit VRP-lab.

Presentaties 22 oktober 2019

Praktisch

STAM GENT | Zaal Hert van Maria | Godshuizenlaan 2 | Gent (vlakbij Gent-St-Pieters station)
Deelname gratis, inschrijven verplicht!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

Dank je! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.