activiteiten

Webinar. Huizen, hockey of hazen?

Op 15 februari organiseert burgerbeweging ’t Dorp Vremde-Boechout een online event dat in het teken zal staan van woonuitbreidingsgebieden. Het focust meer bepaald op wat gemeentebesturen kunnen doen om deze gebieden te vrijwaren en aldus zuiniger om te springen met de weinige open ruimte die ons nog rest

Guy Vloebergh (OMGEVING cvba) en Tim Vekemans (RE-ST Architecten) maken het onderwerp toegankelijk aan de hand van een concrete, plaatselijke case: het woonuitbreidingsgebied achter de P+R Capenberg in Boechout, tussen Antwerpen en Lier. Het gemeentebestuur wil graag dat er een hockeyclub komt om te vermijden dat het gebied ooit bebouwd wordt. Is dat een slim plan of zijn er andere oplossingen denkbaar?

Hun visie kan verrijkend en inspirerend zijn voor lokale besturen, adviesraden en actiecomités, maar ook voor iedereen die in Vlaanderen begaan is met de open ruimte en de leefomgeving.

Meer info en de mogelijkheid om in te schrijven vind je op de website van ’t Dorp

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).