activiteiten

Webinar project De Wasserij

Nieuwe stek van VRP?

Sinds 2010 heeft de VRP haar stek in het oude stationsgebouw van Antwerpen-Dam. In de afgelopen jaren hebben we van tijd tot tijd eens uitgekeken naar een locatie dichter bij een groot station om de bereikbaarheid voor bezoekers (en team) te verbeteren. En recent kwam een geweldige opportuniteit aan het licht!

Op wandelafstand van Berchem-station ontwikkelt wooncoop cv momenteel het coöperatief woonproject De Wasserij. Op de site is een commerciële ruimte beschikbaar, die als kantoorruimte met gedeelde vergaderzalen en eventueel ook een ‘publieksruimte’ voor lezingen of Masterclasses zou kunnen gebruikt worden. De grote glaspartijen aan de kant van de Eikelstraat bieden ook de kans om de VRP en ruimtelijke projecten een gezicht naar buiten toe te geven. We zijn vanuit de VRP-filosofie het concept van collectief wonen uiteraard ook heel genegen, dus is het ook een mooie kans om zelf het goede voorbeeld te geven (practice what you preach).

De VRP zoekt tegen deze zomer voor de nieuwe huisvesting in totaal voor 300.000 € aandelen van de ‘VRP-achterban’ in wooncoop. We mikken daarbij op 10 sympathisanten die elk voor 10.000 € aandelen nemen, 20 die er voor 5.000 € nemen en 100 die er voor 1.000 € nemen. Maar alle bedragen zijn welkom.

Tijdens deze webinar lichten we het project De Wasserij toe en wat er allemaal nodig is voor VRP om de verhuis te bewerkstelligen.

Programma

17.00 uur | Verwelkoming en situering door An Rekkers, directeur VRP

17.10 uur | Toelichting over De Wasserij en het gebruik van de commerciële ruimte door Peter Vermeulen, toekomstige bewoner van de co-housing De Wasserij

17.25 uur | Toelichting over investeren in wooncoop, Gerbrand Nootens van wooncoop cv

17.45 uur | Vragen

18.00 uur | Einde

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).