activiteiten

Workshop. We klikken ons los van het maaiveld!

Denk jij mee over de impact van innovatieve drie-dimensionele uitdagingen op onze leefomgeving?

Sta jij soms te dromen over de mogelijkheden van luchtbruggen en wandelingen hoog boven het maaiveld, tussen de hoogbouw? Over ondergrondse paradijzen als extra ruimtelijke dimensie? Over wat een drone allemaal kan spotten? Denk jij soms na over wat er zou gebeuren moesten alle daken en gevels nuttig gebruikt worden? Als we vat zouden krijgen op alle stromen en lagen die onze omgeving rijk is?

De laatste jaren merken we meer en meer drie-dimensionele uitdagingen in onze leefomgeving op, zoals de creatie van publieke ruimtes en trage netwerken boven en onder het maaiveld, multimodaliteit in het lage luchtruim, stedelijke groenvolumes, benutten van daken en schillen, natuurlijke cycli, stromen of voorraden.

Departement Omgeving wil vat krijgen op deze nieuwe trends en bekijken wat de impact ervan is op onze leefomgeving. De VRP zal samen met het departement aan de hand van deze workshop en een ‘Summer School’ (september) verkennen wat 3D-omgevingsplanning kan inhouden.

Zij hebben jullie expertise nodig om tijdens een eerste workshop de gespotte 3D – uitdagingen te lijf te gaan en in te schatten wat de impact is op onze manier van leven, op onze leefomgeving. Tijdens de workshop zullen ze ondersteund en geïnformeerd worden door experten zoals prof. Dr. Frank Witlox, prof. Dirk Lauwers, Prof. Dr. Maarten Van Acker, ontwerper Stefanie Dens en ecoloog Geert De Blust.

Ben jij een enthousiaste vrije denker, een ‘out of the box’-er die mee wil nadenken over deze 3D-uitdagingen? Schrijf je dan snel in voor deze workshop!

(c) PAKT Antwerp

Programma

13.00u | Welkom en inleiding door Departement Omgeving

13u05 | Algemene toelichting over beleidsverkenning 3D

13u20 | Toelichting van expertenreflecties

14u10 | Denkoefening in kleine groepjes met moderator

15u20 | Vrij moment met informele discussie

15u40 | Nabeschouwing en slot

Praktisch

Locatie: VAC Gent. Koningin Fabiolalaan, 9000 Gent. Lokaal 04.02.

Deelname: De workshop is gratis en gaat door op 12 mei (13u-16u). Inschrijven of meer informatie? Mail naar shana.debrock@vlaanderen.be

Departement Omgeving

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).