nieuws

Kansenkaarten ruimtelijk rendement geactualiseerd

Oct
2022

Onlangs publiceerde het departement Omgeving een geactualiseerde versie van de kansenkaarten ruimtelijk rendement. Met de bouwshift in het achterhoofd, geeft de nieuwe kaart weer waar ruimtelijk rendement verhoogd kan worden. En daarvoor – zo blijkt – is nog plek genoeg.

De kansenkaarten leggen bloot hoeveel potentie voor herontwikkelingen er zijn binnen goedgelegen, bestaande bebouwingsclusters. Dit betekent in de eerste plaats stads- en dorpskernen waar een mix van wonen, werken, voorzieningen enz. kan worden gerealiseerd. Het zijn plaatsen die erg gegeerd zijn en waar een verhoging van het ruimtelijk rendement bij uitstek alle kansen biedt om ook de ruimtelijke kwaliteit te optimaliseren. 

De voorzieningen terug naar de kern brengen zodat bewoners er met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer naartoe kunnen. Zorgen dat plekken elkaar versterken. Mensen terug naar de dorpskern en dichter bij elkaar brengen – mét behoud van privacy en met aandacht voor voldoende groen. En dat kan. Ontwikkelingsmogelijkheden genoeg; zo openbaart de publicatie.

De kansenkaarten vind je hier: https://www.vlaanderen.be/digitaal-vlaanderen/digitaal-vlaanderen/nieuwsberichten/nieuwe-versie-van-kansenkaart-ruimtelijk-rendement-verhogen-voor-gemengde-omgevingen

Zie ook: https://www.vrp.be/blog/ruimte-inname-onmiddellijk-terugdraaien

Foto: Reporters (c).

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).