nieuws
actualiteit

Nieuwe publicatie. Kindvriendelijke stapelbouwomgevingen.

actualiteit
Oct
2019

BLOK staat voor ‘Betekenisgeving’, ‘Leefbaarheid’ en ‘Ontplooiingskansen’van ‘Kinderen en tieners in stapelbouwomgevingen’. Dit onderzoek leidde tot ‘Kindvriendelijkestapelbouwomgevingen’, een tentoonstelling over de leefwereld van kinderen entieners die in stapelbouw opgroeien. De VRP koppelde een studiedag aan detentoonstelling (6 juni 2019) in de hoop mee een zaadje te planten voor meerruimtelijke kwaliteit van (bestaande en toekomstige) stapelbouwomgevingen.

Zopas verscheen een publicatie met de belangrijksteresultaten van het onderzoek: ‘Kindvriendelijke stapelbouwomgevingen:bouwblokken voor ruimtelijke kwaliteit’.Het boek wordt opgehangen aan dethema’s veiligheid, toegankelijkheid & grenzen, vitaliteit, eigenaarschap,voorzieningen, eigenheid, ontmoeting & conflict, schaal, privacy enbetekenisvolle personen. Binnen de thema’s worden aandachtspunten aangereikt,geïllustreerd met voorbeelden uit de onderzoekscases.

Het boek biedt handvaten voor ruimtelijke professionals om deomgeving van stapelbouw te verbeteren vanuit het perspectief van kinderen entieners. Naast het boek zijn er ook nog andere eindproducten die voortvloeienuit het onderzoek en die inspiratie kunnen bieden voor ruimtelijk planners enstedenbouwkundigen:

Publicatielezen en downloaden

Tentoonstelling virtueelbezoeken

Artikelsen onderzoeksrapportenVirtuele tourdoor de Antwerpse hoogbouwwijk Europark

Digitaletijdslijn van kinderen en stapelbouw

Met vragen kunt u terecht bij sven.devisscher@hogent.be, jo.boonen@hogent.beof marlies.marreel@hogent.be

Indien u graag een gedrukt exemplaar ontvangt van depublicatie, kunt u uw gegevens bezorgen aan marlies.marreel@hogent.be. Oplagebeperkt!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

Dank je! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.