nieuws
actualiteit

Ontwerpteam groene daken en gevels ‘Den Bell’

actualiteit
Dec
2020

Deadline: 12 januari 2021 (09.00 uur)

De stad Antwerpen gaat op zoek naar een ontwerpteam om het administratief centrum ‘den Bell’ een groene invulling te geven. De stad wil hiermee een voorbeeldrol opnemen in het creëren van ruimte voor water en groen in de binnenstad.

Den Bell is het administratief centrum van de stad Antwerpen. Dit driehoekige gebouw met publiek toegankelijk binnenplein is de thuishaven van meer dan 2000 stadsmedewerkers. Den Bell is gesitueerd in de Brederodewijk, een van de meest water- en hittegevoelige buurten in de binnenstad. Via groenblauwe maatregelen wil de stad regenwater maximaal uit de riolering halen en wateroverlast in de wijk verminderen. Het binnenplein – dat tevens het dak is van de ondergrondse parkeergarage – biedt volop de mogelijkheid om te experimenteren met het vergroenen van publiek toegankelijke daken.

De stad zoekt een interdisciplinair ontwerp- en onderzoeksteam met ontwerpers, technische profielen en participatiespecialisten om samen het ontwerp op te maken en te realiseren. Het ontwerp moet volop inzetten op regenwaterbeheer en biodiversiteit alsook het verhogen van de beleving van bezoekers en medewerkers van den Bell. Het team moet er mee voor zorgen dat den Bell de meest duurzame werkplek van Vlaanderen wordt.

Meer info over de opdracht vindt u hier

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

Dank je! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.