nieuws

Deadline 31 maart 2020.

In 2020 reikt de Universiteit Antwerpen voor de derde keer de Mercator-Orteliusprijs uit, een eerbetoon aan de wereldvermaarde Vlaamse cartografen én aan een knappe wetenschapper van nu. De driejaarlijkse award gaat naar een doctoraat of proefschrift in de domeinen Ruimtelijke Planning, Sociale en Economische Geografie, Ruimtelijke Economie of Stedelijke Economie dat verdedigd werd aan een Belgische universiteit. De prijs bedraagt 3000 euro en wordt ter beschikking gesteld door het Koninklijk Aardrijkskundig Genootschap Antwerpen.

De winnaar van de vorige editie, Michiel Van Meeteren, maakte een conceptueel raamwerk, dat inzicht biedt in de complexe Belgische nederzettingencultuur. Volgens de jury heeft hij met zijn doctoraat ‘een originele bijdrage van hoogstaande wetenschappelijke kwaliteit geleverd aan een relevant maatschappelijk en economisch thema’. Dat laatste is een uitdrukkelijke vereiste: niet enkel de wetenschappelijke kwaliteiten van de inzendingen worden beoordeeld, maar ook de maatschappelijke en economische relevantie ervan. Doctoraten mogen in het Nederlands, Frans, Duits of Engels geschreven zijn. De afsluitdatum is 31 maart 2020.
Meer info: https://www.uantwerpen.be/en/research-groups/transport-and-regional-economics/

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).