nieuws

De Vlaamse Regering wil versneld werk maken van het vergroenen en verblauwen van de Vlaamse ruimte. Het Departement Omgeving verstrekt daarom subsidies aan Vlaamse steden en gemeenten die deze ambitie in daden willen omzetten. Zowel kleine als grote steden en gemeenten kunnen een aanvraag indienen voor groenblauwe dooraderingsprojecten: zij maken kans op een aanzienlijke ondersteuning voor het realiseren een groenblauw concept in hun gemeente.

Uit alle indieners worden de 15 meest beloftevolle inzendingen geselecteerd. Zij krijgen subsidie en ondersteuning bij de uitvoering van het project: de subsidie kan tot 70% van de kosten dekken en bedraagt maximaal 1.000.000 euro. Het Departement Omgeving wil met deze oproep grote en kleine steden en gemeenten in Vlaanderen warm maken om een voorbeeldfunctie op te nemen in het beleid rond groenblauwe dooradering en klimaatadaptatie.

De deadline voor het indienen van een project is 1 oktober 2021 | 12 uur.

U vindt alle informatie en formaliteiten over het indienen van een aanvraag op de website van het Departement Omgeving

De oproep maakt deel uit van ‘Vlaanderen breekt uit!’ en de Blue Deal van de Vlaamse Regering.
FOTO: Copyright Reporters

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).