nieuws

Donderdag 14 mei 2020

Op donderdag 14 mei heeft de derde editie van Straatvinken plaats. Dat is een Citizen Scienceproject rond mobiliteit. Straatvinken is een initiatief van de Ringland Academie en wordt gesteund door de Universiteit Antwerpen en HIVA – KU Leuven.

Het is de bedoeling dat deelnemers van 17 tot 18 uur tellen hoeveel voetgangers, fietsers, trams, bussen, auto’s, bestel- en vrachtwagens er door hun straat passeren. Via deze link kunt u zich engageren om ook mee te tellen.

Deze editie wil meer bepaald nagaan of we door de lockdown evolueren naar een duurzamer verkeer. Om wetenschappelijke analyses te maken over mobiliteitstendensen is het belangrijk dat er continuïteit is in de data, ook tijdens een bijzonder jaar als dit. En om na deze moeilijke periode te bekijken of de coronacrisis een blijvende impact zal hebben op het verkeer in onze straten.

Nieuw dit jaar is dat iedereen in Vlaanderen mee kan doen.

straatvinken.be

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).