nieuws

Vlaanderen roept milieuraden en GECORO’s op om bosverkenner te worden

Apr
2022

De Vlaamse Regering wil tegen 2024 4000 hectare bos geplant hebben. Om daarbij te helpen zijn ze op zoek naar bosverkenners die in de eigen streek goede bosgronden weten te vinden. Als experten in lokale grondgebonden materie zijn leden van milieuraden en GECORO’s daarvoor de ideale kandidaten.

Wat is de bosverkenner?

Een bosverkenner is een vrijwilliger met een hart voor bomen die in de buurt op zoek gaat naar geschikte gronden om nieuwe bossen op te planten. De bosverkenner informeert de eigenaar van de grond over de mogelijkheden rond bebossing en subsidies of brengt hen in contact met een lid van de Bosalliantie die de grond daarvoor wil aankopen.

Milieuraden en GECORO’s als ideale bosverkenners

Via een korte gratis opleiding wordt de basis van een bebossingstraject meegegeven zodat bosverkenners nadien gericht op zoek kunnen gaan naar nieuwe bosgronden.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze link. De opleiding start op 31 mei (20.00u). Daarna zijn er nog twee sessies, steeds op dinsdag, 7 en 14 juni 2022.

Meer info via bosteller.be

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).