nieuws

VRP-Afstudeerprijs 2019. Stel je kandidaat!

Aug
2019

Deadline 24 september 2019.

Ook in 2019 reikt de VRP de Afstudeerprijs uit. Dat gebeurt traditiegetrouw op de Werelddag van de Stedenbouw(21 november 2019, Vilvoorde). Alle masterstudenten die dit jaar afstuderen aan een Vlaamse onderwijsinstelling en die een eindwerk hebben geschreven met een ruimtelijke en/of stedenbouwkundige inslag kunnen zich hiervoor kandidaat stellen.

De voorkeur van de jury gaat uit naar werken die de zaken wat ruimer bekijken en de schaal van de architectuur overstijgen. Ook innovatieve ideeën en maatschappelijk relevante thema’s zijn belangrijke parameters waaraan het eindwerk wordt getoetst.

De prijzenpot omvat een reischeque ter waarde van €1.200 en de kans om een artikel te publiceren in Ruimte. Vorig jaar ging de prijs naar Sofie Dascotte (Universiteit Antwerpen), die in haar eindwerk toonde hoe herinrichting van het publieke domein en een collectieve benadering van private binnenruimten kunnen leiden tot een aaneengesloten netwerk van leefruimten in de stad. U verneemt er meer over in Ruimte 44, eind dit jaar.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).