nieuws

Samen met tal van andere organisaties en individuen heeft de VRP het gezondheidscharter van het Preventieplatform ondertekend. Dat is een overlegorgaan dat de gezondheid van de Belg wil bevorderen en zo bijdragen aan meer levenskwaliteit en gezonde levensjaren. De klemtoon ligt op het voorkomen van gezondheidsproblemen. Het creëren van een gezonde leefomgeving is een van de belangrijkste ambities van het charter.

Het Preventieplatform roept politieke, ambtelijke, maatschappelijke en private actoren van het land op tot meer aandacht én actie ten gunste van gezondheidsbevordering en ziektepreventie – en dit over de beleidsdomeinen, sectoren, bestuurlijke- en taalgrenzen heen.

Het Platform werd opgericht als reactie op de besparingen in de preventieve gezondheidszorg en op maatschappelijke ontwikkelingen zoals vergrijzing, toename van welvaartsziekten, druk op het zorgsysteem en de link tussen COVID-19 en een gezonde levensstijl.

Onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ worden in het charter doelstellingen en strategieën aangereikt, waaronder dus het creëren van een gezonde leefomgeving – ook één van de belangrijkste streefdoelen van de VRP. Het hoeft geen betoog dat dit een cruciaal element is in een sterk preventief gezondheidsbeleid.

Zet ook uw handtekening onder het charter!

​Net als de VRP kunt ook u – of uw organisatie – de visie van het Preventieplatform onderschrijven door het gezondheidscharter te ondertekenen.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).