nieuws
VRP-afstudeerprijs

Een duurzamer verstedelijkingsmodel voor Ouagadougou – Burkina Faso

In het werk van Wouter Bervoets (Erasmushogeschool Brussel) prees de jury de maatschappelijke relevantie (de noord-zuidproblematiek en de exponentieel groeiende verstedelijking van de Derde Wereld) en de zoektocht naar aansluiting bij de sociale en economische context voor een alternatieve aanpak om woonzekerheid te bieden en de levensomstandigheden te verbeteren.

Weaving Infrastructure and Landscape. Design Strategies for Le Pays Noir

In Kris Huysmans’ afstudeerproject (KU Leuven) loofde de jury de actuele invalshoek. Het is volgens de jury verre van evident om de ontwikkeling van ‘Le Pays Noir’ – het postindustrieel landschap van Charleroi – op een aangepaste schaal en met aangepaste ambities te benaderen. De jury bewonderde de tegelijk degelijke en frisse uitwerking van strategieën en ontwerpideeën.

Jury: Peter David, Carl Dejonghe, Filip De Pau, Frank De Mulder, Mieke Gevaert, Els Huijgens, Peter Janssens (voorzitter), Filip Pittilion en Elisabeth Wouters (secretaris)

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).