nieuws
VRP-afstudeerprijs

De Afstudeerprijs 2012 werd op 15 november uitgereikt aan drie laureaten op de Werelddag van de Stedenbouw (Lamot, Mechelen). De winnaars ontvingen de bekroning uit handen van Peter Cabus, secretaris-generaal van het departement Ruimtelijke Ordening, Wonen en Onroerend Erfgoed. Foto’s: Reporters

1. Een meer strategisch en realisatiegericht RUP?

Het eindwerk van Marjolijn Claeys (Universiteit Gent) is een zoektocht naar ‘de betekenis en toepassing van het RUP in stedelijk Vlaanderen’. De jury waardeert de rake analyse en interessante denkpiste als aanzet tot debat over het plannings- en bestemmingsinstrumentarium.

2. Klimaatverandering als motor voor een vernieuwd kusttoerisme.

Jeroen De Waegemaeker (Artesis Hogeschool Antwerpen) heeft het in zijn scriptie over ‘Klimaatverandering als motor voor een vernieuwd kusttoerisme? Potenties van een gecompartimenteerde kust voor het kusttoerisme’ De jury looft de interessante analyse en benadering van de Belgische kust in het licht van de klimaatveranderingen.

3. Ontwerpend onderzoek naar ruimtelijke ingrepen die de ruimtelijke identiteit van de Gentse wijk Macharius kunnen versterken.

Dit ontwerpend onderzoek van Bram Van Wesemael (Artesis Hogeschool) valt volgens de jury op door zijn interessante participatieve aanpak.

Twee eindwerken kregen van de jury een nominatie:

  • ‘Water urbanism Studio Cochabamba, Bolivia’ van Samuel Van De Vijver, Kristoff Biscop, Benajmin Brans, Elien Broeckx en Liesbeth Van Ginderdeuren. (KULeuven)
  • ‘Dynamiek, activeren van stadsdynamieken – Casestudie de Heizel’ van Guillaume Van Parys (Erasmus Hogeschool Brussel).

Jury: Tom Broes, Peter David, Carl Dejonghe, Frank De Mulder, Filip De Pau, Mieke Gevaert, Els Huigens, Peter Janssens (voorzitter) en Elisabeth Wouters (secretaris).

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).