nieuws
oproepen

Gezocht: Knappe koppen voor internationale ontwerpstudie ‘Stad x Ruimte’

oproepen
Feb
2021

Departement Omgeving lanceert samen met TUDELFT en Centrum Ondergronds Bouwen een ontwerpstudie naar stedelijke verdichtingsmogelijkheden met een focus op het integraal benaderen van de ruimte: het publiek domein, gebouwen en ondiepe ondergrond. De ondergrondse ruimte wordt als volwaardige ruimtelijke dimensie meegenomen tijdens het proces van het ontwerpend onderzoek. Hierbij worden prangende stedelijke locaties voorgelegd als case en zullen multidisciplinaire ontwerpteams die gaan herontwerpen. Die teams zullen bestaan uit knappe koppen uit verschillende sectoren: ontwerpers, planners, architecten, ingenieurs, … en niet te vergeten ‘ondergrond’-specialisten, zoals geotechnici. Zij werken naar ruimtelijke ontwerpen, toekomstbeelden en implementatiestrategieën toe.

Het volledige proces wordt afgerond in een prestigieuze publicatie (zie ‘Snelweg x stad’, ‘De stad van de toekomst‘ of ‘Stad x klimaat’) en bevat lokale excursies, plenaire terugkoppelmomenten, inhoudelijke masterclasses, … De opdracht loopt van april tot november 2021. Eind maart gaat een informatiemoment door voor de multidisciplinaire ontwerpteams. Inschrijven of meer info opvragen kan bij Shana.Debrock@vlaanderen.be.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).