nieuws
oproepen

Infowebinar investering De Wasserij

Investeer jij in het nieuwe VRP-stek?

oproepen
Mar
2024
VRP is sinds 2010 gehuisvest in het voormalig stationsgebouw van Antwerpen Dam. In de tussentijd is de organisatie gegroeid en komen onze stafmedewerkers uit drie Vlaamse provincies en Brussel. Vandaag heeft de VRP de gelegenheid haar secretariaat te verhuizen naar een voor bezoekers en personeel veel beter bereikbare plek nabij Berchem-station.

Het nieuwe stek maakt onderdeel uit van co-housing project De Wasserij, van wooncoop. Om de verhuizing naar de kantoorruimte van De Wasserij te kunnen realiseren zoekt de VRP naar mensen die bereid zijn in aandelen te investeren van wooncoop, maar die specifiek dienen voor het onderkomen van de VRP.

Eén aandeel kost 250 € en biedt een rendement volgens de vastgoedindex; momenteel bedraagt dat 3,2 % per jaar. Dat rendement wordt bij de verkoop van de aandelen uitgekeerd. Voor de VRP is het voordelig dat kandidaat-aandeelhouders of coöperanten aandelen nemen die vijf jaar vast liggen en die nadien jaarlijks opgevraagd kunnen worden. Bij uittrede krijgt de coöperant dan al zijn kapitaal plus het rendement terug.

De VRP zoekt tegen deze zomer voor deze nieuwe huisvesting in totaal voor 300.000 € aandelen van de ‘VRP-achterban’. We mikken daarbij op 10 sympathisanten die elk voor 10.000 € aandelen nemen (de zogenaamde gouden coöperanten), 20 die er voor 5.000 € nemen (de zilveren coöperanten) en 100 die er voor 1.000 € nemen (de bronzen coöperanten). Maar alle bedragen zijn welkom.

Ben je geïnteresseerd om VRP te steunen en daarvoor gouden of zilveren coöperant van wooncoop te worden ? Dat zou ons stevig helpen. Dan willen wij je vragen op de webstek www.wooncoop.be (waar je ook meer informatie over het wooncoop-systeem kan vinden) een investeringsbelofte in wooncoop voor het bedrag dat je kiest te formuleren, of ons dit in antwoord op deze mail te laten weten.

💡 wist je dat je je huidige aandelen in wooncoop ook kan verslepen naar de kas die voor VRP is voorbehouden?

https://www.wooncoop.be/vrp-wil-een-cooperatieve-werkplek-in-cohousing-de-wasserij/

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).