nieuws
oproepen

Kijkstages student bij omgevingsambtenaar

oproepen
Sep
2019

Studenten Stedenbouw en Ruimtelijke Planning hebben er doorgaans weinig idee van wat de job van gemeentelijk omgevingsambtenaar (GOA) precies inhoudt. Er zijn dan ook weinig kandidaten voor deze boeiende, maar onbekende job. Een omgevingsambtenaar levert mee de input voor een gemeentelijke ruimtelijke visie en moet tegelijk een goede koorddanser zijn die deze visie en lokale politieke belangen met elkaar kan verzoenen. Wat zijn de mooie kanten van dit beroep? Wat maakt het soms moeilijk? Waaruit bestaat een dag in het leven van een GOA zoal? Geef een student de kans om een week lang ‘mee te lopen’ in uw gemeente en zet zo het uitdagende beroep van omgevingsambtenaar in de kijker bij een jonge generatie planners.

In 2018 vond de eerste editie van het project ‘meelopers’ plaats. In de loop van 2020 zullen er weer een heleboel studenten proeven van het beroep van Omgevingsambtenaar. Hieronder vindt u de (verrassende) bevindingen van de eerste editie!

MeelopeConcreet

Concreet gaat het om een ‘kijkstage’ waarin u de student 5 dagen lang mee op sleeptouw neemt. Het is niet de bedoeling dat de student grote opdrachten vervult maar dat hij/zij kan observeren, leren en vragen stellen. Hier en daar kan hij/zij misschien wat kleinere taken uitvoeren.

Als gemeente biedt u een kijkstage van vijf werkdagen aan tussen 1 februari en 19 april 2020. De werkdagen kunnen mekaar in één week opvolgen, of gespreid worden over meerdere weken (bv. in functie van interessante overlegmomenten of mogelijke terreinbezoeken), in overleg met de planning van de student. De gemeente hoeft hier geen financiële middelen tegenover te stellen. De VRP zorgt voor een stagecontract en de verzekering van de studenten. Op woensdag 29 april 2020 plannen we een evaluatiemoment met een gezellige drink met alle deelnemende studenten en stagebegeleiders.

Interesse?

Bent u bereid om een student zo’n stage aan te bieden in het voorjaar van 2020? Mail dan tegen 25 oktober 2019 onderstaand invulformulier naar info@vrp.be met als vermelding ‘kijkstage student’. Op het invulformulier noteert u een beknopt promotekstje en vermeldt u de ruimtelijke uitdagingen die de student in uw stad, gemeente of intercommunale kan ontdekken. Begin november lanceren we de campagne naar studenten en stellen we hen het aanbod van de gemeenten voor. In de loop van januari laten we weten of we voor uw gemeente een student hebben. Indien ja, brengen wij u met hem/haar in contact en spreken jullie onderling verder af welke dagen de student komt ‘meelopen’.

Hier vindt u het invulformulier. Graag het ingevulde formulier tegen 25 oktober mailen naar info@vrp.be met als mededeling ‘kijkstage student’

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

Dank je! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.