activiteiten

Webinar bedrijventerreinmanagement

Traject duurzame bedrijventerreinen

Hoe kan men collectief duurzamer ondernemen? Hoe benutten we samen kansen in het organiseren van veel duurzame initiatieven als waterrecuperatie en - beheer, energie, biodiversiteit etc.?

Bedrijven staan voor heel wat transities richting een duurzamere omgeving - de waterhuishouding, hernieuwbare energie, biodiversiteit ... Gelukkig hoef je daar als bedrijf niet alleen voor te staan. In dit tweede webinar van de reeks "Duurzame bedrijventerreinen" onderzoeken we manieren om een collectieve aanpak op niveau van een bedrijventerrein vorm te geven. POM Vlaams-Brabant licht eerst de werking van het Kennisnetwerk Bedrijventerreinmanagement toe, waarna twee voorbeelden uit de praktijk aan bod komen. Wattson en studiebureau VéDéBé vertellen over collectieve energie-oplossingen in de context van een nieuw bedrijventerrein, aan de hand van de case 'Vlaamse Staak' in Opwijk. Daarna komen ook de bestaande bedrijventerreinen aan bod, met het voorbeeld van de bedrijventerreinvereniging 'C-Valley' op het Researchpark Haasrode.

14u00 - 14u05 | Verwelkoming en toelichting van de reeks

14u05 - 14u35 | Kennisnetwerk Bedrijventerreinmanagement (POM Vlaams-Brabant)

14u35 - 15u05 | Collectieve energie 'Vlaamse Staak', Opwijk (Wattson en VéDéBé)

15u05 - 15u30 | Bedrijventerreinvereniging 'C-Valley', Haasrode (Eric De Pessemier)

15u30 - 16u00 | Vraag en antwoord

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).