nieuws
openruimtebeker

Openruimtebeker april 2019

openruimtebeker
Apr
2019

Steven Vanonckelen (BOS+)

De Openruimtebeker van april gaat naar Steven Vanonckelen van BOS+. In een opiniestuk in De Standaard breekt Steven een lans voor meer (en meer toegankelijke) natuur. Omdat de beperkte bossen in Vlaanderen zo populair zijn bij wandelaars – al dan niet vergezeld van kinderen of huisdieren – staan ze sterk onder druk. Het rumoer van wandelaars, de herrie van een loslopende hond … het zijn allemaal zaken die het broze evenwicht in fauna en flora verstoren.

Meer natuur dus. Daarom niet meteen grote bossen als het Hallerbos of Regionaal Park Hoge Kempen, maar kleinere stukjes natuur die dicht bij onze woonkernen liggen en dus makkelijk bereikbaar zijn. Leg geen beslag meer op de open ruimte, stelt Steven, want dat hypothekeert de biodiversiteit in onze regio enorm. Gebruik die open ruimte die ons nog rest voor het aanleggen van kleinere stukken bos en groen die dicht bij huis liggen en dus erg toegankelijk zijn.

Namens de open ruimte: bedankt, Steven!

Lees hier het opiniestuk van Steven Vanonckelen in De Standaard

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

M A I L E R L I T E