nieuws
openruimtebeker

Winnaar november - december 2023

Proficiat, herbronnen.ressources!

openruimtebeker
Dec
2023
Brussel telt maar liefst 200 natuurlijke waterbronnen, maar die liggen vaak goed verborgen onder gebouwen of pleinen. De vzw herbronnen.ressources wil een deel van dat water weer blootleggen en redden van de riolering. Met een tijdelijk vijvertje in het dichtbevolkte Sint-Joost-ten-Node toonden ze voor het eerst wat kan.

Meer verbinding met het Brusselse bronwater, dat is waar herbronnen.ressources voor strijdt. Hoewel Brussel heel wat natuurlijke waterbronnen telt, weten veel mensen daar niets van. Zelfs planners en politici hebben geen idee. Nochtans wordt groenblauwe dooradering in de bebouwde ruimte steeds belangrijker: het vermindert het hitte-eilandeffect en zorgt voor de nodige verkoeling. Daarnaast verbindt het de buurt omdat de bron functioneert als ontmoetingsplek. Door te verbeelden en realiseren wat er mogelijk is met bronwater, benadrukt herbronnen.ressources het belang van water in de stad. Well done!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).