nieuws
openruimtebeker

Frederik Naedts (natuurpunt)

De winnaar van de Openruimtebeker van december is Frederik Naedts van Natuurpunt. Frederik is de drijvende kracht achter de ogenschijnlijk impactloze sloop van een varkensstal in het Kempendorp Lille. Door het wegnemen van dit ongebruikte bouwwerk, zullen de natuur en het omliggende landschap zich opnieuw kunnen herstellen. Bekijk Frederik in actie op RTV

aarlijks sloopt Natuurpunt veel van dit soort constructies. Financieel gezien is dat niet evident, want zowel de aankoop en sloop kosten geld. Het pleidooi van Natuurpunt voor een snelle invoering van verhandelbare sloop- (versus bouw-)rechten én een fonds voor ruimtelijk herstel, klinkt de jury van de Openruimtebeker als muziek in de oren. Met dit initiatief springt Natuurpunt mee in de bres voor de broodnodige, maar schaarse open ruimte die Vlaanderen nog rijk is en die in de nabije toekomst een antwoord zal moeten bieden op tal van uitdagingen. Namens de open ruimte: bedankt Frederik en Natuurpunt!

Bekijk Frederik in actie op RTV

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).

M A I L E R L I T E