nieuws
openruimtebeker

Openruimtebeker februari 2017

openruimtebeker
Feb
2017

bart caron (groen)

De Openruimtebeker wordt elke maand uitgereikt aan iemand die zijn nek uitsteekt voor de open ruimte. Deze maand gaat de beker naar Vlaams parlementslid Bart Caron die klare taal spreekt in een opiniestuk in de Krant van West-Vlaanderen. In het vooruitzicht van de betonstop roept hij de burgemeesters van de Westhoek op om de troeven van het prachtige Westhoeklandschap uit te spelen. Hij breekt daarbij een lans voor verdichting en voor het investeren in scholen, kinderopvang, cultuur, zorg, sport en buurtwinkels om bewoners aan te trekken. De gemeentefinanciering mag volgens Caron niet langer afhangen van het aantal inwoners dat lokale besturen aantrekken, maar van de inspanningen die ze leveren om de open ruimte te vrijwaren. Namens de open ruimte, bedankt Bart Caron!

Lees het opiniestuk van Bart Caron

De Openruimtebeker is een voortvloeisel van het congres ‘Open ruimte, open blik’ (maart 2016). Partners zijn de VRP, Vlaamse Landmaatschappij, Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, Team Vlaams Bouwmeester, Erasmushogeschool, Brussel, Hogeschool Gent, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, Universiteit Hasselt, KU Leuven en Vrije Universiteit Brussel.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

Dank je! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.