nieuws
openruimtebeker

Bioboeren Pieter Van Poucke en Annelies Marchand

De openruimtebeker van februari gaat naar bioboer Pieter Van Poucke en zijn echtgenote Annelies Marchand. Zij startten een juridische procedure tegen het OCMW van Gent dat een geheel van verschillende gronden aan zakenman Fernand Huts verkocht voor € 17,5 miljoen. Volgens de boeren en hun advocaat waren de gronden € 5 miljoen meer waard en is dat laatste bedrag dus een flinke staatssteun. Omdat de loten samen werden verkocht, konden de bioboeren niet meedingen naar de kleinere, goedkopere gronden.

De zaak werd door de rechter onontvankelijk verklaard. “Die grond moet dienen om ons te voeden. Het is frustrerend dat die nu gebruikt wordt als belegging”, reageerde Pieter Van Poucke.

De jury vindt net als Pieter en Annelies dat overheden zich inderdaad meer moeten inzetten om de toegang tot landbouwgrond voor landbouwers betaalbaar te houden. Met deze Openruimtebeker hopen we hen dan ook een hart onder de riem te steken.

In de pers

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).

M A I L E R L I T E