nieuws
openruimtebeker

stec-groep

De eerste Openruimtebeker van 2018 gaat naar de Nederlandse groep Stec. Het bureau maakte een kosten-batenanalyse van de betonstop in Vlaanderen.  Stec berekende dat de betonstop –  ondanks de schadevergoedingen – miljarden goedkoper zal zijn dan niets doen. Hiermee reikte de groep rationele, wetenschappelijk onderbouwde argumenten aan om een strakker ruimtelijk beleid te voeren in Vlaanderen. De financiële onderbouwing van een vernieuwd ruimtelijk beleid zal zo hopelijk bijdragen tot het vrijwaren van open ruimte die in Vlaanderen zo schaars geworden is. Op het dak van hun Arnhemse kantoor namen de makers van de studie de beker en de bijbehorende ‘Oorkonde wegens respect voor de universele rechten van de open ruimte’ in ontvangst. Namens de open ruimte: dank jullie wel!

Verneem meer over de studie via dit artikel uit De Standaard

De uitreiking van de maandelijkse openruimtebeker is een voortvloeisel van het congres ‘Open ruimte, open blik’ (maart 2016). Initiatiefnemers zijn de VRP, de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO), Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), Team Vlaams Bouwmeester, Erasmushogeschool Brussel, Hogeschool Gent, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, Universiteit Hasselt, KU Leuven en Vrije Universiteit Brussel.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).

M A I L E R L I T E