nieuws
openruimtebeker

Openruimtebeker juni 2017

openruimtebeker
Jun
2017

jonathan Holslag (vub)

In een opiniestuk in De Morgen legt Jonathan Holslag op heldere wijze – ook aan niet-professionals – uit dat open ruimte vrijwaren automatisch gekoppeld moet worden aan compact wonen in kernen. Verwijzend naar de boskaartsaga, die ‘mensen opzet tegen de natuur’, moet de Vlaamse regering volgens Holslag wonen in kernen belonen met lagere prijzen voor nutsvoorzieningen en een lagere mobiliteitsbelasting. Tot slot houdt hij een pleidooi voor het integreren van beleidsdomeinen. Je zou haast denken dat de VRP hem dit opiniestuk heeft ingefluisterd, maar niets is minder waar. Dat Holslag een complexe problematiek in bevattelijke woorden in een column voor een breed publiek uit de doeken kan doen, verdient een bloemetje. Of beter nog: een beker. Namens de open ruimte: bedankt Jonathan!

LEES HET OPINIESTUK VAN JONATHAN HOLSLAG

De uitreiking van de maandelijkse openruimtebeker is een voortvloeisel van het congres ‘Open ruimte, open blik’ (maart 2016). Initiatiefnemers zijn de VRP, de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO), Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), Team Vlaams Bouwmeester, Erasmushogeschool Brussel, Hogeschool Gent, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, Universiteit Hasselt, KU Leuven en Vrije Universiteit Brussel.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

M A I L E R L I T E