Sven Roegiers (gemeente Evergem)

De openruimtebeker van juni 2019 gaat naar Sven Roegiers, schepen voor ruimtelijke ordening van de gemeente Evergem. Evergem besliste om 150 hectare woonuitbreidingsgebied (1,5 miljoen m²) te schrappen in de verschillende deelgemeenten. Het gemeentebestuur wil de open groene ruimte in Evergem zoveel mogelijk behouden. De vorige bestuursploeg had het voornemen om een aantal woonuitbreidingsgebieden te ‘bevriezen’ tot 2040. De nieuwe bestuursploeg zal die woonuitbreidingsgebieden nu definitief schrappen. Hiermee vervult Evergem een pioniersrol die absoluut navolging verdient in andere Vlaamse gemeenten. Namens de open ruimte: bedankt Sven en gemeente Evergem!

Bekijk en beluister Sven Roegiers hieronder via AVS:

Met de uitreiking van de Openruimtebeker wil een consortium van partners dat begaan is met de open ruimte in Vlaanderen aandacht vragen voor het belang en de noodzaak van kwalitatieve open ruimte: de VRP, de Vlaamse Landmaatschappij, het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, het Team Vlaams Bouwmeester, de Erasmushogeschool Brussel, de Hogeschool Gent, de Universiteit Antwerpen, de Universiteit Gent, de Universiteit Hasselt, de KU Leuven en de Vrije Universiteit Brussel.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).