nieuws
openruimtebeker

Openruimtebeker van juni 2021

Gemeente Puurs-Sint-Amands

openruimtebeker
Jun
2021

Proficiat Koen & Ronny van gemeente Puurs-Sint-Amands!

Met het RUP Poortersbossen gaat gemeente Puurs-Sint-Amands een aantal terreinen herbestemmen om water meer ruimte te geven, meer natuur en bos te creëren, landbouw te behouden en recreatieve netwerken en extra verbindingen aan te leggen voor fiets, voetgangers, … Een ander doel van dit plan is om aan kernversterking te doen om open ruimte te bewaren.

We willen burgemeester Koen Van den Heuvel en expert milieu Ronny Segers feliciteren met dit initiatief omdat ze hiermee in de bres zijn gesprongen voor de broodnodige, maar schaarse open ruimte die Vlaanderen nog rijk is en die in de nabije toekomst een antwoord zal moeten bieden op tal van uitdagingen. We denken hierbij uiteraard aan landbouw, maar ook aan waterbeheer bij langdurige droogte of hevige regenval, hernieuwbare energie, een kritische massa aan biodiversiteit om levensnoodzakelijke natuurlijke processen te garanderen, voedsel voor een verder groeiende bevolking, kwaliteitsvolle ontspannings- en belevingsruimte in een competitieve topregio …

Website Laureaat

Social Laureaat

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).