nieuws
openruimtebeker

Openruimtebeker maart 2020

Stefaan en Denise Lippens

openruimtebeker
Mar
2020

De openruimtebeker van maart 2020 gaat naar Stefaan en Denise Lippens, een landbouwersechtpaar uit het Oost-Vlaamse Kaprijke. Hoewel ze twee keer naast Vlaamse subsidies voor onthardingsprojecten grepen, besloten Stefaan en Denise hun oude stal toch af te breken en terug te geven aan het platteland. Daarmee zijn ze niet alleen een grote som geld aan sloopkosten kwijt, maar missen ze eveneens de inkomsten van verhuur of verkoop van hun grond. Maar er is één grote winnaar in dit verhaal: de schaarse open ruimte die we zo hard nodig hebben.

De jury vindt het geweldig dat Stefaan en Denise dit bekijken vanuit maatschappelijk perspectief en niet vanuit hun portemonnee. Met hun beslissing bewijst het echtpaar Lippens niet alleen een enorme dienst aan de open ruimte. Ze dragen ook hun steentje bij aan het tegengaan van de verstedelijking van het platteland. Bovendien verhinderen ze dat niet nòg meer zonevreemde activiteiten een plek krijgen in landbouwgebied.

Dat burgers uit liefde voor de grond waarop ze zijn grootgebracht een stuk open ruimte vrijwaren, is ontroerend en strekt tot navolging. Stefaan en Denise worden terecht ‘witte raven’ genoemd in De Standaard. Namens de open ruimte: bedankt Denise en Stefaan, jullie zijn fantastisch!

Lees hier het artikel over Stefaan en Denise Lippens in De Standaard

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).