nieuws
openruimtebeker

Openruimtebeker november 2020

Tom Beunens (gemeente Avelgem)

openruimtebeker
Nov
2020

De openruimtebeker van november gaat naar schepen Tom Beunens van Avelgem. Samen met Intercommunale Leiedal kocht de West-Vlaamse gemeente afgelopen zomer de site van textielbedrijf Pattyne-Duprez, met de bedoeling het terug te geven aan het nabijgelegen natuurgebied de Scheldemeersen. Aanvankelijk wilden de eigenaars het terrein van 1,3 ha omzetten in een kmo-zone, maar dat was niet in overeenstemming met de onthardingsplannen en het economische uitdoofscenario dat de gemeente in gedachten had met het gebied. Daarom werd in samenspraak met de eigenaars beslist om de economische activiteiten in fases stop te zetten. Met de hulp van Intercommunale Leiedal denkt de gemeente nu verder na over mogelijke manieren om de nieuwe groene bestemming vorm te geven.

De jury heeft alleen maar lof voor (lokale) politici die in naam van een duidelijke visie beslissingen durven nemen die niet makkelijk zijn. En zeker als die beslissingen in het voordeel zijn van onze schaarse open ruimte.

Namens de open ruimte: bedankt Tom Beunens en Avelgemse collega’s!

Meer informatie via Het Laatste Nieuws

Website Laureaat

Social Laureaat

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

M A I L E R L I T E