nieuws
openruimtebeker

Openruimtebeker oktober 2017

openruimtebeker
Oct
2017

Marleen Mertens en Eddie Boelens (Gemeente Grimbergen)

De Openruimtebeker van oktober gaat naar de gemeente Grimbergen. De gemeenteraad besliste er om 41,26 ha open ruimte definitief te beschermen als openruimtegebied. Uit een woonbehoeftestudie bleek dat er in Grimbergen en deelgemeente Strombeek-Bever voldoende kavels en bouwzones beschikbaar zijn om de woonbehoeftes te dekken tot 2030. Vandaar de beslissing om meer dan 40 hectare grond in de deelgemeenten Beigem en Humbeek niet langer als woonuitbreidingsgebied, maar als open ruimte te bestempelen. Zo wordt meteen ook het landelijk karakter van de deelgemeenten gevrijwaard. Burgemeester Marleen Mertens en schepen voor leefmilieu Eddie Boelens zijn de trekkers van deze beslissing. Namens de open ruimte: bedankt Marleen, Eddy én Grimbergen!

De uitreiking van de maandelijkse openruimtebeker is een voortvloeisel van het congres ‘Open ruimte, open blik’ (maart 2016). Initiatiefnemers zijn de VRP, de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO), Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), Team Vlaams Bouwmeester, Erasmushogeschool Brussel, Hogeschool Gent, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, Universiteit Hasselt, KU Leuven en Vrije Universiteit Brussel.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

M A I L E R L I T E