nieuws
openruimtebeker

Openruimtebeker oktober 2018

openruimtebeker
Oct
2018

De Openruimtebeker van oktober gaat naar Frederik Mollen (Natuurpunt) & collega’s voor het schitterende ‘Betonrapport’. Daarin staat te lezen in welke Vlaamse gemeenten het meeste beton vloeit en waar de betonstop al een feit is. Het document laat zwart op wit zien hoe problematisch de toestand is in Vlaanderen en confronteert gemeentebesturen met de impact van hun beleidskeuzes. Het Betonrapport is een zeer toegankelijk document dat de volgende lokale legislatuur praktische handvatten aanbiedt om mee aan de slag te gaan. De gemeentelijke fiche is een ware eyeopener, die hopelijk zal aanzetten tot het effectief in praktijk brengen van de betonstop. Met name de parameter ‘betonsnelheid’ en het overzicht van beschikbare bouwgrond als bedreigde open ruimte vielen in de smaak bij de jury.

Het betonrapport werd op een strategisch moment – enkele weken voor de lokale verkiezingen – gelanceerd. De VRP en openruimtepartners hopen dat zowel burgers als politici erdoor worden aangespoord om mee in de bres te springen voor de broodnodige, maar schaarse open ruimte die Vlaanderen nog rijk is en die in de nabije toekomst een antwoord zal moeten bieden op tal van uitdagingen.

Meer over het betonrapport

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

Dank je! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.