nieuws
openruimtebeker

Openruimtebeker september 2017

openruimtebeker
Sep
2017

Koen T’Sijen

Na een kort zomerreces van twee maanden hebben we opnieuw een lading Openruimtebekers besteld. De eerste winnaar van het nieuwe seizoen is Koen T’Sijen, burgemeester van Boechout. In het opiniestuk ‘De ruimte opnieuw veroveren’, naar aanleiding van het Festival van de Architectuur, houdt hij een sterk pleidooi om de open ruimte terug te geven aan onze kinderen. Hij haalt daarin een aantal urgente heikele punten aan die de vinger op de wonde leggen. Het doet ons bijzonder veel plezier dat een burgemeester zo stevig stelling inneemt! Namens de open ruimte: bedankt, Koen!

Met dit verfrissende artikel is Koen T’Sijen mee in de bres gesprongen voor de broodnodige, maar schaarse open ruimte die Vlaanderen nog rijk is en die in de nabije toekomst een antwoord zal moeten bieden op tal van uitdagingen. Koen T’Sijen ontvangt  de Openruimtebeker van september met de bijbehorende ‘Oorkonde wegens respect voor de universele rechten van de open ruimte’.

De uitreiking van de maandelijkse openruimtebeker is een voortvloeisel van het congres ‘Open ruimte, open blik’ (maart 2016). Initiatiefnemers zijn de VRP, de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO), Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), Team Vlaams Bouwmeester, Erasmushogeschool Brussel, Hogeschool Gent, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, Universiteit Hasselt, KU Leuven en Vrije Universiteit Brussel.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

M A I L E R L I T E