nieuws
openruimtebeker

Openruimtebeker september 2018

openruimtebeker
Sep
2018

Patrick De Klerck

De eerste Openruimtebeker van het nieuwe schooljaar gaat naar Patrick De Klerck, schepen voor ruimtelijke ordening in Blankenberge. In juni besliste de stad Blankenberge om geen open ruimte meer aan te snijden voor wonen en om haar natuur- en landbouwgebieden te behouden. Patrick De Klerck wil daarenboven de verdichtingsprojecten aangrijpen om op die locaties meer groene zones te creëren. Een blauwgroene dooradering in een vrij dense stad als Blankenberge is volgens de jury van de Openruimtebeker een absolute meerwaarde voor de leefkwaliteit van bewoners en bezoekers. Patrick De Klerck en de stad Blankenberge zijn als lokale overheid mee in de bres bent gesprongen voor de schaarse open ruimte die Vlaanderen nog rijk is en dat verdient een beker. Namens de open ruimte: bedankt Patrick en Blankenberge!
Meer informatie

Met de uitreiking van de Openruimtebeker wil een consortium van partners dat begaan is met de open ruimte in Vlaanderen aandacht vragen voor het belang en de noodzaak van kwalitatieve open ruimte: de VRP, de Vlaamse Landmaatschappij, het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, het Team Vlaams Bouwmeester, de Erasmushogeschool Brussel, de Hogeschool Gent, de Universiteit Antwerpen, de Universiteit Gent, de Universiteit Hasselt, de KU Leuven en de Vrije Universiteit Brussel.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

M A I L E R L I T E