nieuws
VRP-meeloopstages

Oproep gemeenten. Meeloopstages 2023

VRP-meeloopstages
Sep
2022

KANDIDAATSTELLING TOT 28 OKTOBER 2022.

De voorbije twee jaar stak corona een stokje voor onze jaarlijkse ‘Meelopers-stage’. Dit jaar hopen we deze interessante uitwisseling tussen studenten en omgevingsambtenaren opnieuw een plek te geven in onze programmatie. Gemeenten die bereid zijn om in 2023 een student een stage aan te bieden bij de omgevingsambtenaar, kunnen zich tot 28 oktober 2022 kandidaat stellen.

Studenten Stedenbouw en Ruimtelijke Planning hebben er doorgaans weinig idee van wat de job van gemeentelijk omgevingsambtenaar precies inhoudt. Er zijn dan ook weinig kandidaten voor deze boeiende, maar onbekende job. Een omgevingsambtenaar levert mee de input voor een gemeentelijke ruimtelijke visie en moet tegelijk een goede koorddanser zijn die deze visie en lokale politieke belangen met elkaar kan verzoenen. Wat zijn de mooie kanten van dit beroep? Wat maakt het soms moeilijk? Waaruit bestaat een dag in het leven van een omgevingsambtenaar zoal? Geef een student de kans om een week lang ‘mee te lopen’ in uw gemeente en zet zo het uitdagende beroep van omgevingsambtenaar in de kijker bij een jonge generatie planners.

Concreet

Concreet gaat het om een ‘kijkstage’ tussen 1 februari en 30 april 2023 waarin de student 5 dagen lang onder de vleugels van de omgevingsambtenaar wordt genomen. Het is niet de bedoeling dat de student grote opdrachten vervult maar dat hij/zij kan observeren, leren en vragen stellen. Hier en daar kan hij/zij misschien wat kleinere taken uitvoeren.

Bent u bereid om een student zo’n stage aan te bieden in deze periode? Mail dan tegen 28 oktober 2022 onderstaand invulformulier naar start@vrp.be met als vermelding ‘meeloopstage student 2023’. Op het invulformulier noteert u een beknopt promotekstje en vermeldt u de ruimtelijke uitdagingen die de student in uw stad, gemeente of intercommunale kan ontdekken. 

Begin november lanceren we de campagne naar studenten en stellen we hen het aanbod van de gemeenten voor. In de loop van januari laten we weten of we voor uw gemeente een student hebben. Indien ja, brengen wij u met hem/haar in contact en spreken jullie onderling verder af welke dagen de student komt ‘meelopen’.

Graag onderstaand formulier ingevuld tegen 28 oktober mailen naar start@vrp.be met als mededeling ‘meeloopstage student 2023’.

Invulformulier Download

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).