nieuws
oproepen

Oproep ontwerpteam. Wijken van Morgen

oproepen
Dec
2020

Antwerpen wil haar wijken voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering en zal de komende vier jaar bouwen aan de ‘wijken van morgen’. De stad is op zoek naar een interdisciplinair ontwerpteam voor de opmaak van wijkinrichtingsplannen water en groen. De oproep loopt tot 26 januari 2021 (09.00 uur)

De wijkinrichtingsplannen zijn een vervolg op het waterplan en bouwen verder op het groenplan. Ze geven concreet aan hoe en waar water en groen op wijkniveau een strategische en kwalitatieve plaats kunnen krijgen. Zo wordt verder gewerkt aan de strategie om groen en water terug te brengen in het straatbeeld, met plekken die een buffer vormen bij extreme regenval en koelte bieden tijdens hitte. De plannen leveren specifieke randvoorwaarden op voor toekomstige boven- en ondergrondse investeringen om zo de afgebakende wijken veerkrachtig te maken.  

De stad is op zoek naar een interdisciplinair team van ontwerpers, technische profielen en communicatiespecialisten om samen deze plannen op te maken. Kandidaatstelling kan tot 26 januari 2021.
Meer informatie over de opdracht en kandidaatstelling

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

M A I L E R L I T E