nieuws
oproepen

Publicatie ontwerpwedstrijd van het Collectie Centrum Antwerpen

Herontwerp het Koningin Astridplein!

oproepen
Sep
2023
De stad Antwerpen wil van het Koningin Astridplein een hedendaags plein maken waarbij zowel boven- als onderbouw onderzocht worden door het externe ontwerpteam. Het plein heeft een sterke mobiliteitsfunctie door de aanwezigheid van verschillende vormen van openbaar vervoer en deelmobiliteit op en rond het plein, een ondergrondse autoparking en fietsenstalling. De publieke ruimte is momenteel ongestructureerd waardoor het aan kwaliteit verliest.

Het plein aan trekpleisters als de Zoo, de Elisabethzaal en het centraal station moet uitgroeien tot een aangename, sociaal veilige verblijfsplaats wat meteen een sterke start- en schakelplek is voor de mobiliteit binnen Antwerpen. De stad wenst door boven- en onderbouw samen vorm te geven, de verschillende voorliggende ambities te verwezenlijken. Bovendien zal de heraanleg moeten inspelen op de huidige klimaatuitdagingen.

Om deze ambities te vertalen naar een kwalitatief ontwerp voor zowel boven- als onderbouw is de stad Antwerpen op zoek naar een multidisciplinair team met kennis en ervaring inzake publieke ruimte, landschapsarchitectuur, (deel)mobiliteit, stedenbouw, infrastructuur en civiele technieken met een sterke technische bagage op vlak van hydrologie.

Heb je interesse in deze ontwerpopdracht?

Klik hier voor meer info over de oproep en dien jouw kandidatuur in vóór dinsdag 31 oktober 2023 tot 9h.

Contactpersoon: Nick Serneels, Stad Antwerpen, nick.serneels@antwerpen.be

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).