ruimte#

53

De bouwshift

Naam Auteur
zijn-haar functie
53
De bouwshift
Apr 2022

In dit nummer buigen we ons over het eindrapport van de Taskforce Bouwshift, waaraan de VRP als penhouder meewerkte, en vangen we de eerste reacties op over het veelbesproken Krokusakkoord van de Vlaamse regering, die de bouwshift op de sporen zou moeten zetten.
We zeggen bewust ‘zou’, want dit politieke akkoord heeft aan de vakwereld — naast een aantal voorzichtig positieve reacties — behoorlijk wat kritische geluiden ontlokt. Die verdeeldheid klinkt klaar en helder door in dit dossier.

Op het menu: een mix van kritische analyses, zowel van de inhoud van het eindrapport als van het Krokusakkoord zelf / een aantal positieve casestudies van intergemeentelijke samenwerkingsverbanden die de bouwshift vandaag al aan het verwezenlijken zijn / een openhartig groepsgesprek over de bouwshift tussen bouwmeesters, planners en architecten / een bijdrage over de Toolbox Dorpse Architectuur / een denkoefening over een Transitiefonds, die de eigenaarsvergoeding nav de bouwshift in betaalbare banen kan leiden / een interview met stedenbouwkundig enfant terrible David Sim, nav de publicatie van Zachte Stad, de Nederlandse vertaling van zijn bestseller Soft City / en zoveel meer…

voorgaande edities

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).